Mevsimsel Saç Dökülmesi için Saç Bakım Önerileri

Mevsimsel Saç Dökülmesi için Saç Bakım Önerileri

Saç dökülmesi farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Günde ortalama 100 adet saç telinin dökülmesi uzmanlar tarafından normal olarak kabul edilmektedir. Bazı dönemler ise bu sayılar artış göstermektedir. Bunun sebeplerinden birisi mevsimsel saç dökülmeleridir. Genelde ani hava değişimleri ve mevsimsel geçişlerde meydana gelir. Ortalama 2 ila 4 hafta arasında sürmesi normaldir. Peki mevsimsel saç dökülmesi neden olur ?

Mevsimsel saç dökülmesi neden olur ?

Havanın değişimi, ısı, nem oranı, rüzgar ve yağışlar gibi bir çok değişken etken vücudumuzun tamamında değişimlere sebep olur. Saçlarımız da bundan etkilenir. Vücudun ihtiyaçları doğrultusunda saçların beslenmesini karşılayamaması, ani ısı ve nem oranı değişimleri, iklimsel, fiziksel ve psikolojik etmenler mevsimsel saç dökülmelerine sebep olmaktadır.

Mevsimsel saç dökülmelerinde nasıl bakım uygulanmalı ?

Mevsimsel saç dökülmeleri geçici bir sorundur. Fakat bu süreçte saç dökülmesini azaltan ve saç derisini besleyen içerikte ürünler tercih edilmelidir. Bunlardan en önemlisi biotindir. Biotin, protein sentezinde görev alan B vitamini türevlerinden birisidir. Saç dökülmesini azaltır yeni saç oluşumunu destekler ve saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olur. Saç derisinden emilimi ile saç köklerini besler. Bu sebeple dökülme karşıtı ürünlerin içerisinde sıkça karşılaşılmaktadır.

Saç diplerine uygulanan yağ bakımları ise saç derisi kuruluğu sebebiyle meydana gelmiş olan dökülmelerin engellenmesine yardımcı olur.

 

Mevsimsel saç dökülmelerinde nelere dikkat edilmeli ?

Mevsimsel saç dökülmelerinde dökülmenin miktarı ve süresi takip edilmelidir. Eğer devamlı artan ve 4 haftayı aşan bir dökülme süreci ise farklı dökülme sebepleri kaynaklı olabilir bu sebeple bir doktordan yardım almanızı tavsiye ederiz.

Mevsimsel saç dökülmelerinde en önemli desteklerden birisi besinlerden ve ek takviyelerden aldığınız vitaminlerdir. Hali hazırda dökülme sürecinde olan saçların yerine yeni saçların çıkmasını hızlandırmak ve mevcut saçlarınızı içten beslemek adına mutlaka sağlıklı ve iyi beslenmeli, saç ve cilt sağlığınızı artıracak vitaminler tercih etmelisiniz.

Hangi ürünleri kullanmalıyım ?

Mevsimsel ve tüm saç dökülme tiplerinde saçlarını besleyip güçlendiren aynı zamanda saç dökülmesini durdurmaya yardımcı Matsu Scalp Repair Saç Dökülmesi Karşıtı Şampuanı kullanabilirsin. İçeriğinde biotin, caffein ve kolajen ile hem saçları dipten uca besler güçlendirir ve yeni saç oluşumuna destek sağlar. Dökülme şampuanı arayan hem kadın hem de erkekler tercih edebilir.

Saç köklerini içerdiği doğal yağlar ile besleyen ve güçlendiren hızlı saç uzamasına yardımcı Extension Boost Saç Bakım Maskesini haftada bir kullanarak saç diplerine yağ bakımı yapabilir saçlarını nemlendirip mevsimsel dökülmeden en az şekilde etkilenmesini sağlayabilirsin.

Saçlara parlaklık sağlarken saç diplerini arındıran Matsu frambuaz özlü sirkeyi duşun son adımı olarak saçlarının diplerine ürünün ince uygulama ucu ile uygulayabilirsin.

Nasıl Kullanmalıyım ?

Günlük duş rutininde Matsu Scalp Repair Anti Hair Loss şampuan ile 2 kez saçlarını şampuanlayıp durula. Saçlarının ıslaklığını alıp daha sonra Matsu Extension Boost Hair Butter maskeyi saçlarına dipten uca uygula ve saç diplerine parmak uçlarınla hafifçe masaj yap. 5 dakika sonra ılık su ile saçlarını durula. Durulama işlemi sonrasında Matsu frambuaz özlü saç sirkesini saç diplerine uygula. Duştan sonra saçlarının havlu ile nemini alıp duş sonrasını bakım ürünlerini uygula ve saçlarını mutlaka tara. Saçları taramamak saçların karışık daha fazla dökülmesine sebep olabilir. Saçlarında ısıdan dolayı kopma ve dökülme olmaması için kendi halinde kurumasına izin ver. Kurutma makinesinin düşük ayarında saçlarını kurutabilirsin.

Haftada bir veya iki gün Extension Boost saç maskesi ile saç diplerine duş öncesinde maske yapıp 30 dakika bekletip daha etkili bir bakım uygulayabilirsin.

Mevsimsel dökülmeler geçici Matsu ile sağlıklı saçlar kalıcı!

Yorum yap

Hatırlatma, yorumlar yayınlanmadan önce kontrol edilmektedir.