Kuru ve yıpranmış saçlar için hızlı onarım sağlayan ürünler

Kuru ve yıpranmış saçlar için hızlı onarım sağlayan ürünler

Kusursuz, sağlıklı ve parlak saçlar hepimizin hayali ! Peki en çok şikayet edilen saç probleminin yıpranma ve kuruluk olduğunu biliyor musunuz ? Saçlarınızın neye ihtiyacı olduğunu belirleyip buna uygun bir saç bakım rutini oluşturduğunuz zaman o kusur parlak saçlara sahip olmak mümkün. Eğer yıpranmış ve kuru saçlarınız varsa ,

1.Saçlarınızı ısıdan koruyun

Birinci adım hali hazırda yıpranmış ve kuru olan saçların daha fazla zarar görmesini engellemek bunun için mutlaka ısıl işlemlerden önce saçlara ısıdan koruyucu ürünler uygulanması kullanılması gerekmektedir. Isıl işlemler saçların kuruluğunu artırır ve bu da yıpranmaya sebep olur. Özellikle çok kuru ve yıpranmış saçlara sahipseniz mümkün olduğunca saçlarınızı ısı veren saç cihazları ile şekillenmeden doğal halinde kullanmanızı öneririz. Saçlarınızı ısıl işlemlerden korumak için duştan sonra uygulanan durulanmayan saç kremi, ısı koruyucu saç spreyi ve saç serumu kullanabilirsiniz.

2.Haftada en az bir kez saç maskesi uygulayın

Saç maskeleri özellikle yıpranmış saçlar için en etkili tedavi yöntemidir. Yıpranmış saç tellerinin bağ onarımını sağlar ve güçlendirir. Saça nem depolar. Eğer kuru ve yıpranmış saçlardan şikayet ediyorsanız saç bakım rutininizde olmazsa olmaz ürün onarıcı bir saç bakım maskesidir. Saç maskeleri genelde duşta veya kuru saça uygulanabilmektedir. En iyi etkiyi almak için saçlarınızı nemlendirip saçlarınızın boy ve uçlarına maskeyi uygulayın daha sonra sıcak bir havlu ile saçlarınızı sarın ve yaklaşık 30 ila 45 dakika arasında saçlarınızda bekletip yıkayın. Kullananların %98 inden olumlu değerlendirmeler alan Matsu Intensive yoğun onarıcı saç bakım maskesi ilk kullanımdan itibaren saçlarınızda yıpranma ve kuruluğu azalıp düzenli kullanımda ise tamamen sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardımcı olacaktır. İçerdiği argan yağı ve keratin ile saçları besler, onarır ve yeniler.

3.Saçlarınızı nemlendirin

Yıpranmış ve kuru saçların tek kurtarıcısı nemlendirmek ! Saçlarınızı nemlendirmemek kurumasına ve yıpranmasına yol açar. Saçları nemlendirmenin yolu doğru ürün sıralamasıyla oluşturulmuş bir saç bakım rutinidir. İlk adım saçları kurutmayan bir şampuan kullanmak. İkinci adım saç kremi uygulamak ve haftanın en az bir günü saç maskesi yapıp saçta bir süre bekletmek. Yağlı bir saç yapısına sahip bile olsanız saçlarınız neme ihtiyaç duyar. Saç kremi ve maskesi saçlarınızı ağırlaştırmaz bakım ve onarım sağlar. Duştan sonra havluyla ıslaklığı alınan nemli saça durulanmayan saç kremi uygulamak saçtaki nem kremin etkisini artırır. Bu sayede nemlendirici moleküller saça daha iyi tutunur ve saç tellerinin etrafını sarıp koruyucu bir çeper sağlar. En son saç bakım serumu ve yağı uygulaması yapılır ve nem saça hapsedilir. Kuru ve yıpranmış görünüm yerini yumuşak bir his ve parlak saçlara bırakır. Bu rutini her duşta ve sonrasında uygulamak saçlarınızda büyük değişim yaratacaktır.

4.Saçlarınızı kestirin

Eğer çok yıpranmış uçları kopan kırılmış saçlara sahipseniz en iyi çözüm saçlarınızın kırıklarını kestirmek ve devamında önerilen saç bakımlarını uygulamak olacaktır. Saçlarınızı kestirmek hem daha sağlıklı ve bakımlı bir görünüm sağlar hem de kuru ve kırık saç uçlarından arınan saçlar yaptığınız bakımlara daha iyi cevap verecektir. Özellikle yoğun açıcı ve kimyasal işlemlere maruz kalan saçlarda yıpranma kurtarılamayacak şekilde olabilir. Bu noktada saçlarınızı kestirmekten korkmayın. Saçlarınızı hızlı uzatmanın yolları blog yazımızı gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

 

5.Yağ Uygulayın

Saçların en iyi anlaştığı içeriklerden birisi argan yağıdır. Saçları dipten uca besleyen özel bileşenleri sayesinde saçı besler büyümesini, güçlenmesini ve korunmasını sağlar. Argan yağının en güçlü yanı yıpranmayı onarması ve saçı içten nemlendirmesidir. Buna ek olarak ise mükemmel bir parlaklık sunar. Haftada en az bir kez saçlarınıza dipten uca argan yağı uygulayıp 30-45 dakika bekletip yıkayın. Tamamen pürüzsüz saçlar elde etmenizi sağlayacak. Matsu Luxeoil argan yağının saçlarınızdaki 7 etkisi bloğumuzda çok daha fazlasını keşfedin.

6.Kimyasal işlemlerden uzak durun

Yıpranmış ve kuru saçların en büyük düşmanı kimyasal işlemlerdir. Saçlarınızı onarmadan tekrar yıpranmasına hatta kopmaların meydana gelmesine sebep olabilecektir. Yıpranmış ve kuru saçlara sahipseniz yoğun bakım uygulamaları ile yeniden sağlıklı saçlar elde ettiğiniz zaman kimyasal işlemleri yaptırmayı tercih etmelisiniz.

Unutmayın sağlıklı ve kusursuz saçlar bir süreçtir, ve bu sürece sadık kaldığınız zaman hayal ettiğiniz saçlara sahip olacaksınız. Bu hayalinize ulaşma sürecinde en büyük destekçiniz ise tabi ki Matsu !

Yorum yap

Hatırlatma, yorumlar yayınlanmadan önce kontrol edilmektedir.