Evde saç bakımının altın ipuçları

Evde saç bakımının altın ipuçları

Her kadın dönem dönem saçları ile ilgili farklı endişeler yaşamaktadır. Saç bakımı için altın niteliğindeki tavsiyeleri bu yazıda bulabilirsiniz. Mevsim geçişleri, vitamin eksikliği, deniz, güneş, ısıl ve kimyasal işlemler saçların yıpranmasın sebep olur. Saçlar uçlardan kurumaya başlar ve yeterli nem sağlanmaması durumunda kırılma ve kopmalar meydana gelmektedir. Peki saçlarımızı yıpranmaktan nasıl kurtarabiliriz ?

Saçları her gün değil günaşırı yıkamak​

Saçların yağ nem dengesini bozmamak adına saçlarınızı her gün yıkamanız tavsiye edilmemektedir. Saçın kendi yağı ile beslenmesini sağlamak saç diplerini koruduğu gibi aynı zamanda sağlıklı uzamasını sağlamaktadır. Her gün yıkanan saçlar zamanla kuruluk problemi hatta saç dökülmesi ve saç diplerinde oluşan kuruluklarla karşı karşıya kalabilmektedir. Hızlı yağlanan saçlar ise saç rutinlerine saç sirkesi ekleyerek yağlanma sorununu geciktirebilir.

Çok sıcak su ile saçları yıkamak​

Kaynar su hem saç hem de cilt sağlığı için oldukça zararlıdır. Saç diplerini yumuşatıp köklerin zayıflamasına ve uzun vadede saçların dökülmesine sebep olur. Bu nedenle saçları ılık su ile yıkamak gerekmektedir.

Isıdan Koruyucu Ürünler Kullanmak

Saçları en çok yıpratan etkenlerden birisi ısıl işlemlerdir. Fiziksel işlemler saçların nemsiz kalmasına ve yıpranmasına sebep olur. Sürekli fön, kurutma makinesi, düzleştirici gibi ısıl işlemlere maruz kalan saçlarda zamanla uçlardan kırılma ve kopmalar meydana gelir. Saç bakımında en önemli fakat genelde atlanan adımlardan birisi duş sonrası ve ısıl işlem öncesi bakımlardır. Saça ısı uygulamadan önce saçlara yoğun nemi hapsedip saç tellerini saran koruyucu ürünler tercih edilmelidir. Duş sonrası nemli saçlara durulanmayan kremler saç bakım yağları ve ısıdan koruyucu spreyler uygulamak saçlarınızı hem ısıdan hem güneşin zararlı etkilerinden hem de şekillendirmeye karşı olabilecek yıpranmalardan korur.

Saç Maskesi Uygulamak

Saç bakımında en hızlı etki sağlayan ürünler saç maskeleridir. Farklı saç endişelerine göre çözüm sağlayan çeşitleri bulunmaktadır. Saç maskeleri saça anında yoğun nem ve parlaklık kazandırması sebebi ile hem profesyonel salonlarda hem de evde uygulanan bakımlarda sıkça tercih edilmektedir. Artık profesyonel bakımlar evde uygulanabilir ürünlere dönüşmektedir. 

Saç maskesi kullanırken en fazla verimi almak için düzenli uygulamak ve tamamlayıcı ürünler ile bir bütün oluşmak gerekmektedir. Islak veya kuru saça uygulanabilen maskeler ile saçlardaki nemsizlik, yıpranma, cansız görünüm giderilmekte hatta ilk kullanımdan itibaren nemini geri kazanmış ipeksi saçlar elde edebilirsiniz. 

Saç Bakımı için Ürün Önerimiz

Sosyal medyada viral haline gelmiş 2022 yılında en çok satan saç maskelerinden birisi olan Intensive Hair Mask ile evde profesyonel saç bakımı yapabilir, kusursuz yumuşak ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Müşterilerden gelen %98 memnuniyet dönüşü ile saçlarınızda devrim yaratan Intensive saç maskesini mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Yorum yap

Hatırlatma, yorumlar yayınlanmadan önce kontrol edilmektedir.